LSD +

Deel hieronder in welk gesprek jij de LSD-methodiek inzette, en welke positieve effecten je daarbij hebt waargenomen. Hierdoor inspireer je mij en de andere lezers, dus alvast bedankt !

2 reacties Add your own

 • 1. 12act  |  8 februari 2021 om 10:21 pm

  Wil je als leidinggevende dat je collega’s groeien in hun job, vermijd dan om te blijven hangen in de ambulanciersrol (‘doe dit, doe dat, doe dit, doe dat, … x10 = klinkt als…), want dan zul je een leven lang hard moeten blijven werken en je kweekt een lui team dat afwacht tot jij zegt wat er moet gebeuren. Train je in de LSD en laat de prefrontale cortex (deel van de hersenen dat we gebruiken als we oplossingen zoeken) van je collega’s werken en je krijgt een team dat autonoom vooruit kan en jij kan je focussen op delegeren en opvolgen. Denk aan: ‘Hoe kunnen we dat aanpakken?’, ‘Wat kan je wel doen?’, ‘Wie kan ons daarbij helpen?’, …

  Beantwoorden
 • 2. 12act  |  8 februari 2021 om 10:30 pm

  Van een collega geleerd: Soms kan je er tegen opzien om een kennis te bezoeken in het ziekenhuis (buiten pandemie-tijden) omdat je niet goed weet wat zeggen. Je vervalt nogal makkelijk in: Het eten is genen vetten zeker? Allee, nog een geluk dat je een kamer alleen hebt hé ? En, valt de verpleging wat mee? Moet je hier nog lang liggen? … en plots… weet je niet meer wat vragen… zeker als je kennis geen spraakwaterval is. Je herkent natuurlijk het type vragen die ik hier stel. Hertaal ze eens allemaal naar open vragen en je zult merken dat je info terugkrijgt en het gesprek op gang komt (als de patient niet té moe is).

  Waar heb jij LSD succesvol toegepast?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Subscribe to the comments via RSS Feed


%d bloggers liken dit: